Γράφτηκε από 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ

Το προτεινόμενο σύγγραμα αποτελεί μια εισαγωγή στο δίκαιο, στην επιστήμη του δικαίου και στους συνταγματικούς θεσμούς, ειδικότερα στις βασικές αρχές της συνταγματικής οργάνωσης του κράτους και της προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, το προτεινόμενο σύγγραμα αναφέρεται κυρίως σε: α. εισαγωγικά ζητήματα που αφορούν την επιστήμη του δικαίου, τη διάκριση μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, τα είδη των κανόνων δικαίου, την ερμηνεία του δικαίου και την κατάστρωση του νομικού συλλογισμού, β. το σύστημα των πηγών του ελληνικού δικαίου (Σύνταγμα, διεθνές δίκαιο, δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τυπικός νόμος, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, προεδρικά διατάγματα, υπουργικές αποφάσεις, κανονισμός της Βουλής, συλλογική σύμβαση εργασίας), γ. τη συνταγματική οργάνωση του κράτους και ειδικότερα το θεσμικό ρόλο και τις αρμοδιότητες των οργάνων του κράτους (εκλογικό σώμα, Βουλή, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κυβέρνηση, Ανεξάρτητες Αρχές, Δικαστήρια) και δ. το σύστημα προστασίας θεμελιωδών δικαιωμάτων, όπως αυτό κατοχυρώνεται στο ισχύον Σύνταγμα 1975/86/01/08.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Συγγραφέας: ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ / ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ
  • Θέμα:

    ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΙ / ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

  • Λέξεις-Κλειδιά:

    ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ,ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ,ΣΥΝΤΑΓΜΑ,ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,ΔΙΚΑΙΟ,ΚΑΝΟΝΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥ,ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ,ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ,ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΒΟΥΛΗ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ,ΛΑΟΣ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ ΑΡΧΗ,ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΡΧΗ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΧΗ,ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ,ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ,ΚΡΑΤΟΣ,ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ,ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ,ΤΡΙΤΕΝΕΡΓΕΙΑ,ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ,ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ,ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ,ΑΠΟΦΑΣΗ,ΝΟΜΟΣ,ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ,ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ,ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ,ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ,ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ,ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ,ΕΚΛΟΓΕΣ,ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ,ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

  • URI: http://hdl.handle.net/11419/5989
  • isbn: 978-960-603-258-5

Επικοινωνία

Υπηρεσία υποβολής ερωτήσεωνΜέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 - 17:00