1η Πρόσκληση - Επιστήμες Μηχανικών και Πληροφορική - Παράταση Υποβολής Προτάσεων

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (Σ.Ε.Α.Β.) σάς ενημερώνει ότι παρατείνεται έως τις 15 Οκτωβρίου 2013 η περίοδος υποβολής προτάσεων για ηλεκτρονικά βιβλία στη Θεματική Περιοχή «Επιστήμες Μηχανικών και Πληροφορική», στο πλαίσιο της πρώτης Πρόσκλησης της Δράσης «Ελληνικά Ακαδημαϊκά Ηλεκτρονικά Συγγράμματα και Βοηθήματα» (Ε.Α.Η.Σ.Β.).

Κύριοι δικαιούχοι της Πρόσκλησης είναι οι Καθηγητές των Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., καθώς και άλλες ειδικές κατηγορίες διδασκόντων, όπως ορίζεται στους όρους της Πρόσκλησης.

Υπογραμμίζεται ότι στόχος της Δράσης είναι η δημιουργία ηλεκτρονικών βιβλίων, ελεύθερης πρόσβασης, με υλικό προς αξιοποίηση στη διδασκαλία μαθημάτων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.), οπότε, στο άμεσο μέλλον, θα δημοσιευτούν και νέες Προσκλήσεις στα υπόλοιπα θεματικά πεδία, ώστε να καλυφθεί όλο το φάσμα των μαθημάτων που προσφέρονται από τα Α.Ε.Ι.

Η Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για συγγραφή ηλεκτρονικών βιβλίων και το σύνολο των συνοδευτικών εγγράφων της, η πρόσκληση για εγγραφή στο Μητρώο, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες και οδηγίες παρατίθενται στη συνέχεια. Υπενθυμίζεται ότι η εγγραφή στο Μητρώο της Δράσης προηγείται υποχρεωτικά της υποβολής προτάσεων.

Για υποστήριξη σε θέματα που αφορούν στην υποβολή προτάσεων συγγραφής και στην εγγραφή στο Μητρώο της Δράσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Αρωγής Χρηστών στο τηλέφωνο (210-772 4489) ή να εξυπηρετούνται μέσω online επικοινωνίας (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Υλικό πρόσκλησης:

  1. Αρχείο 1ης Πρόσκλησης για υποβολή προτάσεων (αρχείο pdf, 607 KB)
  2. Παράρτημα I –Τμήματα-Κατηγορίες (αρχείο pdf, 544 KB)
  3. Παράρτημα IΙ –Σχέδιο πρότασης (αρχείο pdf, 470 KB)
  4. Παράρτημα IΙΙ –Οδηγίες για συγγραφείς (αρχείο pdf, 695 KB)
  5. Παράρτημα ΙV  – Όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής και
    Άδεια Εκμετάλλευσης(αρχείο pdf, 365 ΚΒ)
  6. Παράρτημα V – Οδηγίες Εγγραφής στο Μητρώο (αρχείο pdf, 7.8 ΜΒ)
  7. Παράρτημα VI – Οδηγίες Υποβολής Πρότασης (αρχείο pdf, 8.2 MB)
  8. Παράρτημα VII - Οδηγός Αξιολόγησης (αρχείο pdf, 462 ΚΒ)

 

 

Επικοινωνία

Υπηρεσία υποβολής ερωτήσεωνΜέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 - 17:00