Νέα και ανανεωμένη ιστοσελίδα της Δράσης «Κάλλιπος»

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών σάς ενημερώνει ότι έχει τεθεί σε λειτουργία η νέα, ανανεωμένη ιστοσελίδα της Δράσης «Κάλλιπος», στο πλαίσιο της οποίας έχουν δημιουργηθεί τα πρώτα ελληνικά ακαδημαϊκά ηλεκτρονικά συγγράμματα Ανοικτής Πρόσβασης σε μορφή epub (electronic publication), πλέον της μορφής pdf, τα οποία ελεύθερα διατίθενται στους φοιτητές των ΑΕΙ, στο σύνολο της Ακαδημαϊκής & Ερευνητικής Κοινότητας, καθώς και στο ευρύ κοινό.
Όπως και στον προηγούμενο ιστότοπο, από την αρχική σελίδα του νέου ιστότοπου (Κάλλιπος, https://www.kallipos.gr/), όλα τα μέλη των Συγγραφικών Ομάδων της Δράσης έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό τους (Μητρώο & Υποβολή, με εισαγωγή του κωδικού τους). Εξάλλου, και από την αρχική σελίδα του νέου ιστότοπου είναι επίσης εφικτή η πρόσβαση, από όλους, στο ψηφιακό Αποθετήριο Ανοικτής Πρόσβασης «Κάλλιπος» (https://repository.kallipos.gr/), που περιέχει περισσότερα από πεντακόσια (~520) αξιολογημένα, υψηλής ποιότητας πανεπιστημιακά συγγράμματα (Μετάβαση στο Αποθετήριο).
Επιπλέον, από την αρχική σελίδα, όλοι οι ενδιαφερόμενοι (φοιτητές, ερευνητές, μέλη ΔΕΠ) έχουν πρόσβαση στη Bιβλιοθήκη Eγγράφων (Οδηγοί με «καλές πρακτικές» δημοσίευσης, νομικά κείμενα, κατάλογος θεματικών όρων), ενημερώνονται για τις Ανακοινώσεις και τα Σημαντικά Νέα της Δράσης, ενώ πλοηγούνται και στις Εκδόσεις της Δράσης, ανά Θεματική Περιοχή, βλέπουν τα στατιστικά των συγγραμμάτων (π.χ. δημοφιλή βιβλία) κ.ά. Τέλος, μπορούν να επικοινωνούν (ηλεκτρονικά) με το Γραφείο Αρωγής χρηστών της Δράσης (Επικοινωνία).
Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση στον νέο ιστότοπο της Δράσης «Κάλλιπος»!

Επικοινωνία

Υπηρεσία υποβολής ερωτήσεωνΜέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 - 17:00